Annyira bejött nálunk a műanyag vödrös csalamádé, hogy megint csináltam. Ahogy kell legyalultam minden hozzávalót, lesóztam, félretettem. Csak közben vendégek jöttek, de semmi gond, a sóban nem lesz annak semmi baja másnap reggelig, Több receptben szerepel 24 órás sóban állás. Másnap reggel, már láttam, ez nem az amit mi szeretünk. Túl puhult a sótól, nekem ez a puttyadt nem jőn be, de azért felöntöttem lével és eltettem, Nem tudom mi a csodában reménykedtem, hogy újra ress, roppanós lesz?... de hiába. Ki kéne vágnom a kukába, úgy se eszi ezt meg senki.
El is ment a kedvem az eltevéstől, addig amíg meg nem kóstoltam a Laci bácsi féle, káposztával töltött bogyiszlói paprikát. Na nekem ilyet csinálnom kell, annyira finom volt.
Vettem hozzá mindent és nekiálltam. Szigorúan fél órát adtam a sónak és utána beletöltöttem a paprikákba a káposztát.
Úgy érzem jól sikerült, nagyon jól néznek ki, alig várom, hogy megkóstolhassam....
Szia, mi a lé összetétele?
VálaszTörlésCsak nézem és olvasgatom ismételten, nagyon szép ami az üvegbe van, de milyen lével öntötted fel, hogy szép világos is maradjon?
VálaszTörlésKöszi
Kati
http://gibkatkonyhaja@blogspot.com