2010. július 3., szombat

Csúsztatott palacsinta



Csilli meglátogatott ma. Ennek örömére megsütöttem a kedvencét, a csúsztatott palacsintát.

Így készült:
4 tojást szétválasztottam, a fehérjéket felvertem, a sárgákat habosra kevertem 5 dkg vajjal.
15dkg lisztet, 1dl tejszínt, pici sót, vaniliakivonatot, reszelt citrom héjat, és annyi tejet adtam hozzá, hogy sűrű tésztát kapjak. A felvert fehérjét, óvatosan belekevertem.
Annyiban tér el a rendes palacsintától, hogy csak az egyik oldalát kell megsütni és kicsúsztatni a tálra.
Darált dióval megszórtam és barack lekvárral jól megcsöpögtettem. Addig folytattam a rétegezést, amíg el nem fogyott az anyag.   
Az utolsót, sült felével fektettem a tetejére és megszórtam porcukorral.

1 megjegyzés: