2010. június 8., kedd

Illemkódex kerteseknek

Beatricénél olvastam, hogy vasárnap nyírták a füvet náluk, ráadásul az önkormányzat emberei, ami ugye nem kis zajjal jár.
Már jó ideje erről szól nálunk is a téma, miért vasárnap délben jön rá egyes emberekre, a zajonghatnék. Füvet nyírnak, flexeznek és van olyan, aki képes tüzelni is, a másik orra alá és kiteregetett ruháira.

A múltkor átjött panaszkodni a szomszédom, hogy már nem bírja, hogy minden vasárnap valaki füvet nyír, inkább elmenekül itthonról.
Petíciót szeretne benyújtani az önkormányzathoz, hogy jó lenne, ha szabályoznák, ezeket a tevékenységeket, a hétvégi nyugalom érdekében.

Mindenkinek mást jelent a zaj fogalma, mivel eltérőek a tűréshatáraink, van, akit a madárcsicsergés is idegesít :-(((. Engem nem különösebben zavarnak a kerti zajok, úgy megszoktam, még szunyálni is tudok kint. A tüzelés viszont a gyenge pontom.
Sajnos ezek a dolgok hozzátartoznak a kertes házhoz, de nem kellene, hogy így legyen…

Kulturáltabb országokban, péntek 5-ig lehet, hangos tevékenységet folytatni, utána csendrendelet van, hogy mindenki élvezhesse a pihenő napjait a kertjében.
Ez működne nálunk is, csak egy kis tolerancia kellene egymás iránt. Nem hiszem, hogy egy rendelet ezt megoldaná. A magyar ember nem egy törvénytisztelő nép.
De azért kíváncsi lennék, mennyit változna a helyzet! Én persze támogatom a kezdeményezést.

Ja és azt mondta a szomszéd, egy csoda a tavam! Na ez erős túlzás, de azért jól esett:-)))

4 megjegyzés:

  1. Amióta eszemet tudom,(elég régóta) ez a probléma állandóan fenn áll, de, hogy még mire képesek a városból "kiszabadult"figurák, azt hamarosan megírom.

    VálaszTörlés
  2. Szia Pedke!

    Azt hiszem, még nem jelentkeztem Nálad, de már egy ideje olvaslak.
    Szép, ápolt a kerted, a tó is sok szép élményt adhat. Látszik, hogy szereted a virágokat, a természetet.
    Van aki csak hétvégén ér rá füvet
    vágni, kertészkedni, talán ez bocsánatos bűn, ha valaki kertes házban lakik. Van akit a kutyaugatás zavar. Nem vagyunk egyformák.
    Nálunk elvileg minden pénteken lehet elégetni a ház körül keletkezett égethető dolgokat, nem műanyag hulladékot! Volt olyan Pünkösdi Ünnep, amikor a hétvégi telkes szomszédom akkor látta elérkezettnek az időt, hogy az egész éves hulladékot elégesse...
    Van olyan kedves hétvégi telkes, aki a háztartási hulladékot zsákban
    elhozza, és a vasúti töltés bokra közé bedobja...
    Sörös flakon, kiszerelt gk.ülés, akkumulátor! Mindez természetvédelmi terület közvetlen
    közelében!
    Sajnos ez van.
    ica

    VálaszTörlés
  3. Pont most olvastam: Szigorú csendrendelet Velencén
    Velencén tilos a fűnyírás és a kalapálás szombat délelőttől hétfő reggelig. A csendrendelet megosztja a lakosokat: vannak, akik háborognak, vannak akik örülnek neki. A hétvégi csend az állandó lakosok érdekét szolgálná, ám az üdülőtulajdonosok többnyire csak akkor tudnak dolgozni.

    VálaszTörlés
  4. Szia Ica!
    Örülök, hogy hozzászóltál a témához és elmondtad a véleményed.
    Ezek szerint mindehol van mit javítani e téren.


    Csilli, na ennek én örülök, valami elkezdődik...mondjuk a szombat délelőttöt még engedélyezném, mert más egy üdülő és hobbikert övezet, ahova ált. hétvégén járnak az emberek.


    Iván, kíváncsian várom a beszámolód

    VálaszTörlés