2013. június 3., hétfő

rebarbarás-epres pite

Szombat délután készítettem el , de olyan hirtelen szétreppent a család, nem volt aki megegye, így egyből a formával együtt betettem a mélyhűtőbe.


Hozzávalók:
50 dkg rebarbara
20 dkg eper
ízlés szerint barna cukor, méz
vanília aroma

A tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg barna cukor
1 tojás sárgája
pici só,
 reszelt citrom héja
Linzertésztát készítünk a hozzávalókból és amíg pihen, a rebarbarát feldaraboljuk és kevés vízzel, cukorral, mézzel, kicsit megpároljuk. Amikor kész mehet bele a vanília aroma. Kihűtjük. 
A tésztát kettévesszük, az egyik lesz az alja, belenyújtjuk a formába és elősütjük.
Ha megsült belekanalazzuk a rebarbarát és feldarabolt eperszemeket nyomkodunk bele. A tészta másik felével berácsozzuk a tetejét. Megszórtam mandula forgáccsal és mehet a sütőbe.
Biztos finom, majd jövő hétvégén megkóstoljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése