2011. április 27., szerda

Tyúk sztori

Kiskutya nálunk húsvétozott megint, de majdnem, nem csak ő.
Az események ott kezdődtek, Pági vett a kisfiának két kis csirkét, még tavaly húsvétra, kínai dísz baromfik, vagy mi, olyan búbos selymes, helyes kis állatok., mert Bali nagy állat barát, legszívesebben mindenféle állatot szeretne otthonra, de be kellett eddig érnie a Kiskutyával. Nevük is lett, Lili és Lali. Szegény Lilinek valamiért lebénultak a lábai nemrég, és az állat orvos elaltatta..Lali egyedül maradt és kb 1 hónapja kotlani kezdett. Szereztek alá tojásokat,- mert had örüljön a gyerek - és a Lali teljes extázisban ült a tojásokon.
De közeledett a húsvét, ők meg elutaznak, a Kiskutya jön hozzám, és ott volt a nagy kérdés, mi legyen a Lalival, meg a tojásokkal. Minden nap várták, mikor kelnek már ki a kiscsirkék. Több lehetőség is felmerült, attól függően, mi történik a tojásokkal. Elhozzák hozzám a Lalit is, ha még kotlik, de ha már lesznek kiscsirkék, akkor viszik magukkal őket, úgy is a nagyszülőkhöz kerülnek a kicsik..
Hát én nem ijedtem meg , igaz  tyúkom még nem volt, bevállaltam volna őket, van egy nagy nyúl ketrecem ott ülhetett volna a garázsban a tojásokon, csak a kutyákat kellett volna távol tartani tőlük.
Na péntekre az összes csirke kikelt , így bedobozolták őket és vitték magukkal a családot. Csak akkor lepődtem meg, amikor hétfőn jöttek a kiskutyáért és a csirke család ott volt a kocsiban, mert visszahozták őket. Olyan kis aranyos az öklömnyi, pelyhes csapat, a Lali meg folyamatosan magyaráz nekik, még a dobozban is terelgeti őket.

Így nem lett tyúk vendégem húsvétra, Lali és a kicsik utaztak egy nagyot.
Ami nekem szintén nem újság, mi rendszeresen autóztunk, 1500 kmétert gyerekekkel, kutyával, macskával.


Holnap megyek megnézem a csirke farmot.-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése