2011. április 10., vasárnap

Könnyített túrótorta

Ezt a lightes receptet Bodzánál láttam meg, nála update1 változatban fut. De mivel, mi nem vagyunk annyira mazoisták, tettem bele, kevés saját készítésű vaníliás porcukrot, a folyékony édesítő mellé, mert valljuk be, az édesítő más ízű, mint a cukor. Nem mintha bármi bajom lenne az ízével, sokat használom, ma a töltött paprikában, fele-fele arányban.


Az eredeti recept::
500 g sovány túró, 50 g margarin, 2 tojás, 1 citrom reszelt héja, folyékony édesítőszer ízlés szerint, 450 g tejföl, 1/2 rúd vanília, 1 cs. vaníliás pudingpor.


23 cm-es piteformát vékonyan kikentem a margarinnal. A túrót mély tálba teszem, hozzáadom a reszelt citromhéjat, a 2 tojást, a maradék margarint - lehetőleg nem egyben -, majd a vanília kikapart belsejét, csipet sót, édesítőszert és géppel jó krémesre keverem. Végül a pudingporból 2 evőkanálnyit is belekeverek. (nekem 3 ek. volt a csomag tartalma) Ezt a túrókrémet belesimítom a formába. A tejfölt kikeverem édesítőszerrel, a maradék pudingporral és ebbe is reszelek egy kis citromhéjat. Ráöntöm a túrókrém tetejére és szépen eligazgatom. (fölösleges a cakkos habkártyával, mert mire megsül úgysem látszanak, akármilyen szép Balatont fodrozunk rá)

Ez az adag, teljesen megtölti a formát és sülés közben, még feljebb jön.



180°C-ra előmelegített sütőben szépen lassan, kb. 40-45 perc alatt megsütöm. Tűpróba szükséges!
Tapasztalatok: isteni illata van sülés közben, nagyon könnyű, amolyan ,,kellmég'' íze van. Az eredeti receptek ,,alj nélküli túrós'' néven futnak a hálón. Cologran (by lidl) édesítőszert használok, aminek hőkezelés után sincs keserű utóíze.

Finom, rezgős, kiváló könnyű desszertnek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése