2010. április 24., szombat

Rebarbarás pite

A reggelt megint a piacon kezdtük. Felpekoltam virágokból, vettünk a grillezéshez alapanyagokat és egyszer csak, megláttam a rebarbara tövet egy néninél. Elhoztam, meg 2 csomag szárat is. Gondoltam nem érdekel, hogy nincs nagyon helyem, ahova ültethetném, valahova csak besuvasztom, mert nagyon finomakat lehet belőle készíteni. Szeretem  a savanykás ízét.
Végül is sikerült elültetnem a tövet. A két csomag szárból, az alábbi süti készült.

Hozzávalók
Az alsó réteghez:
24 dkg liszt
16 dkg vaj
8 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 csipet só
1 tojássárgája
2 ek. tejföl

A morzsához:
10 dkg vaj
15 dkg liszt
15 dkg cukor

A töltelékhez:
½ kg rebarbara
izlés szerint, méz és cukor

Elkészítenm a tésztát és ameddig pihen, a rebarbara szárakat felvagdosom és  mézzel, kevés cukorral, pár perc alatt, kicsit megpárolom. Picit hűl, addig a morzsás tésztát összeállítom. A kerek, pite forma aljába terítem a kinyújtott tésztát és mehet rá a rebarbara. A tetejét a morzsás résszel beborítom. 180 fokon megsütöm.

Még melegen vanilia fagyival tálalom. Délután egy kávéhoz hidegen is nagyon finom.


4 megjegyzés:

  1. ez is jöhet a postacsomagba a dinnyesüti mellé

    VálaszTörlés
  2. Tyűű, nagyon guszta! Még nem ettem rebarbarát, most már muszáj lesz ;)

    VálaszTörlés
  3. Szeretném megkérdezni hol vetted a képen látható sütőformát.

    VálaszTörlés
  4. Ez egy nagyon régi darab, szerintem megvan már 20 éve.
    Hasonlót próbáltam én is venni ajándékba, elég sokat jártam utána mire sikerült beszereznem,azt hiszem a Tescoban

    VálaszTörlés