Végül is sikerült elültetnem a tövet. A két csomag szárból, az alábbi süti készült.
Hozzávalók
Az alsó réteghez:
24 dkg liszt
16 dkg vaj
8 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 csipet só
1 tojássárgája
2 ek. tejföl
A morzsához:
10 dkg vaj
15 dkg liszt
15 dkg cukor
A töltelékhez:
½ kg rebarbara
izlés szerint, méz és cukor
Elkészítenm a tésztát és ameddig pihen, a rebarbara szárakat felvagdosom és mézzel, kevés cukorral, pár perc alatt, kicsit megpárolom. Picit hűl, addig a morzsás tésztát összeállítom. A kerek, pite forma aljába terítem a kinyújtott tésztát és mehet rá a rebarbara. A tetejét a morzsás résszel beborítom. 180 fokon megsütöm.
ez is jöhet a postacsomagba a dinnyesüti mellé
VálaszTörlésTyűű, nagyon guszta! Még nem ettem rebarbarát, most már muszáj lesz ;)
VálaszTörlésSzeretném megkérdezni hol vetted a képen látható sütőformát.
VálaszTörlésEz egy nagyon régi darab, szerintem megvan már 20 éve.
VálaszTörlésHasonlót próbáltam én is venni ajándékba, elég sokat jártam utána mire sikerült beszereznem,azt hiszem a Tescoban