2009. október 15., csütörtök

A mai vacsorához, valami gyors, könnyű deszertet kellett kitalálnom.
Hétfőn a vacsora csatában Gregor Bernadett készített túrós fánkot. Gyors, egyszerű és ízlett a vendégeinek. Reméltem, hogy nekünk is fog.
Rákerestem a neten a receptjére.
Tényleg hipp hopp elkészül és nem csalódtunk. Ropogós kivűl, belül lágy túrós. Porcukorral és baracklekvárral tálaltam. El tudom még képzelni szeder, vagy eper öntettel.

Hozzávalók:

25dkg túró
2dl tejfől
20dkg liszt
1ek cukor
1 kk sütőpor
3 tojás
1 zacsi vaniliás cukor
pici só

Mindent összedolgozunk és két kanál segítségével galuskákat szaggatunk a forró olajba.Ha szép pirosra sűlt, papírtörlőre szedjük, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj


2 megjegyzés: