Elég sok új dologgal találkoztam ennél a receptnél. Még nem dolgoztam előtésztával és sütőzacskót is most használtam előszőr.
Tehát, tegnap este elkészítettem az előtésztát
· 200 g BL 80 liszt réteslisztet használtam
· 130 g víz
· 4 g élesztő
Ezeket az anyagokat össze kell gyúrni és letakarva a konyhában pihentetni másnapig.
Reggel a teljes tészta :
az összes előtészta
3,2 dl víz nekem kevesebb kellett
2 tk. só
2 ek. olaj
csipet aszkorbinsav kihagytam
2 ek. burgonyapehely (elhagyható) kihagytam
50 dkg BL 80 liszt
1 tk. cukor
1 dkg élesztő
Az egészet jól összegyúrtam és kétszeresére kelesztettem
Amikor megkelt, négyfele osztottam és kettőt- kettőt beletettem a sütőzacskóba még kelni.
Kb félóra után bevagdostam és még addig kelt, amig felforrósodott a sütő 220fokra. Vizet spricceltem a zacsiba, ettől lesz jó ropogós és betettem a sütőbe. Nálam csak egymás alatt fértek el, úgy hogy a két zacskó különböző lett. Az egyik felül lett sötétebb, a másik pár alul.
Elsőre elég jól sikerült, kivűl ropogós, belűl szép, fehér, kissé lukacsos lett a tésztája
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése