2012. december 30., vasárnap

Gasztro ajándék (mogyoró nugátos csoki pálca)



A forró csoki pálca kedves ajándék lehet, munkatársaknak, barátoknak, vagy bárkinek. Apró, de kedves és mind a mellett finom ajándék a konyhából.

Mindenképpen kell hozzá, valami eszköz amit beleszúrunk a csokiba, ez lehet orvosi spatula műanyag evőeszköz, jégkrém pálca, stb, ez lesz a keverő eszköz is egyben.
Aztán csoki, tej, ét, bármilyen, csak jó minőségű legyen. Lehet variálni az ízeket mogyorós nugáttal, én tettem bele még mézeskalács fűszert is, de nagyon sok variáció lehet, csak ízlés kérdése. Azt ne felejtsük el, tejben fog feloldódni.
Szükség van még kiöntő formára, ez lehet pici kiürült joghurtos pohár is.
Az enyémek orvosi spatulával készültek, ezekkel kezdtem. Túl egyszerűnek véltem a sima fa pálcát ezért párat étel festékkel beszíneztem és mindnek a végére tettem valami kis díszt.



Ezután összeolvasztottam a  csokit a mogyoró nugáttal, vegyesen fele ét, fele tej csokit használtam.
Figyeljünk a csoki temperálására, hogy szép, fényes legyen amikor kivesszük a formából.
Kiadagoltam a kis pohárkákba, kicsit várni kell, had dermedjen és utána lehet a még puha, de nem folyós csokiba beledugni a pálcákat. Ilyenkor még tehetünk rá díszítést  aztán tegyük hideg helyre, hogy teljesen megszilárduljon.




Óvatosan kiszedjük a formából és egyesével becsomagoljuk celofánba.
1 pohár forró tejben kevergetve gyorsan felolvad és isteni finom, igazi forró csokit ihat a megajándékozott.


2 megjegyzés: