Sós rágcsálni való
Hozzávalók:
30 dkg liszt
30 dkg margarin
30 dkg sajt
30 dkg héjában főtt krumpli
2 kávéskanál só
egy tojás
durvább szemcséjű só a szóráshoz
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőztem, krumplinyomón még forrón áttörtem (ha kihűl, akkor sokkal nehezebb). Az áttört krumplit aztán hagytam egy kicsit hűlni, majd összedolgoztam a sóval, a liszttel, a sajttal és a margarinnal.
A tésztát úgy egycentis vastagságúra kinyújtottam, csíkokat vágtam belőle, majd a csíkokat ujjnyi darabokra vágtam. Az így kapott rudacskák végeit oldalt megnyomkodtam, majd formára lapogattam, hogy csontra emlékeztető formát kapjak.
A csontocskák/rudacskák tetejét megkentem a felvert tojással és megszórtam durva sóval.
Aztán 180 fokon megsütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése