Bármily rosszul is hangzik, nagyon finom lett, igazi különlegesség.
Csináltam én már cukkiniből sok mindent, de azt nem gondoltam volna, hogy lekvárt is lehet belőle.
Ott volt a spájzban 2 nagyobb zsenge cukkini, fel kellett használni, még mielőtt megvénül. Nem akartam már rántani, meg fasírtnak és jött a javaslat legyen belőle lekvár. Micsoda... cukkiniből lekvár, annak meg milyen íze lesz?
Elkezdtem recepteket keresni és találtam többet is, ami szimpatikus volt.
Az enyém így készült:
A 2 cukkinit lehámoztam, kikapartam a magjait és lereszeltem. 1.5 kg lett. Belevagdostam 2 citromot és feltettem főni, 1 vaníliarúddal és 1 egész fahéjjal. Amikor megpuhult, simára turmixoltam és hozzáadtam annyi cukrot, amennyitől kellemesen édes lett, kb. fél kg. Főztem még egy kicsit, majd beletettem 1 zacskó 3in1 dzsemfixet.
Apró üvegekbe porcióztam.
Hogy milyen az íze? Savanykásan édes, érződik rajta a fahéj és a vanília. Nekem ízlik:-)
A színe halványsárga, apró fekete vanília pettyekkel.
Nem árulom el senkinek, miből készült, kóstolás után, ki kell találni...
Ha fizetnek,se
VálaszTörlésDugó