2011. május 15., vasárnap

Kezdődik a bodza szezon

Már elkészült az első adag szörp cukorral és vagy 6 liter bodza limonádé, ami nem más, mint bodza virág kiáztatva vízben, sok-sok citrom karikával és édesítővel. A hűtőben kell tartani és kb 1 hétig áll el.
Mivel van egy nagy bokor citromfúvem, csináltam egy bodza-citromfú variációt is.


Aztán ha érik az eper, lesz bodza-eper kettős.

A palacsinta tésztát sűrűbbre kell összeállítani, kicsi sütőporrral. Belekevertem a virág szirmokat és úgy sütöttem ki, duci. palacsintákat. Mézzel, vagy juhar sziruppal megcsorgatva, nagyon finom. Később jutott eszembe, van még a bodza lekvárból, azzal is meg lehetett volna kenni....

Télre szeretnék szárítani egy jó nagy adagot, teának. Meghűlésre, köhögésre jó hatással van és persze a hideg téli napokon szeretek teázni.

1 megjegyzés: