2010. szeptember 3., péntek

Pippo


B. írta a blogjában, hogy szteroidot kap a kutyusa, mert erősek az allergiás tünetei. Nagyon sajnálom szegényt és megértem, mert Pippoval mi is átéltünk már hasonló helyzetet, de szerencsére, nem kellett a szteroidhoz nyúlni,  nagyon félek tőle, rettentő sok mellékhatása van és az orvosok is erősen meggondolják, mikor írják fel. Persze a doki még nem látta olyan állapotban, amikor annyira viszketett a szeme, hogy mindenbe dörgölte, ami az útjába került és folyamatosan rágta a mancsait.

Persze, sok mindennel próbálkozom, hogy kikerüljem az allergizáló lehetőségeket, mert csak találgatok, mire lehet allergiás. Az valószínű, nem idényjellegű, pollen vagy ilyesmi, mert egész évben fent álló dolog

Kezdtük az étellel, baromfi és gabonamentes tápot kapott és mást nem nagyon, pedig Pippo aztán nincs oda az üres, száraz tápért. Sokszor csak nézte a tányérját kérdőn, mikor jön valami rendes, ehető étel. Ezért keverek bele, konzerves nedves kaját, hogy élvezhetőbb legyen, így már szívesen fogyasztja, persze az is, minden mentes, szenzitív és még hús is van benne.
Biztos használ ez az étrend, de teljesen nem szüntette meg a tüneteket, ezért tovább léptem. 2 naponta porszívózok és rövidre vágtam a szőrét, a könnyebb kezelhetőség érdekében, hiába tetszik a hosszú szőr, muszáj volt…. Sűrűn fésülöm, lehetőleg kint a szabadban. A fürdéseket is gyakoribbá tettem, havonta 1x megfürdetem és alaposan bebalzsamozom a szőrét, mert elég száraz.. Szegény, percekig áll a zuhanyban a pakolás alatt, de olyan türelmesen, pedig nem szeret fürdeni.
Lekopogom, úgy néz ki, hatásos a dolog, mert, sokkal, de sokkal kevesebbet vakarja magát, a lábait is ritkán rágja és a szeme is szép.
A havák, hajlamosak a szemfolyásra és az ugye, csúnyán elszínezi a szem környéki szőrt. Hálisten, Pipponál ezzel soha nem volt gond….
Most már mást is merek neki adni, nagyon szereti az ember kaját, mindent megeszik, amit mi és úgy néz ki, ettől nem romlik a helyzet.

Csak maradjon így….de legalább is ne rosszabbodjon, ne kelljen gyógyszerezni!




1 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy nálatok rendben van a dolog. Nekünk biztos, hogy pollen, mert szerencsére csak ilyenkor van tünete. Csak azt nem tudom, milyen pollen, mert a parlagfű még nem is virágzik nálunk.

    VálaszTörlés