2010. június 27., vasárnap

Szülinap

Megint hosszú idő óta, ma van az első nap, hogy a teraszon lehet reggelizni. Nem véletlen, kegyes  hozzánk ma az időjárás, születésnapot ünnepelünk!

Biztos írtam már, nálunk hagyomány, születésnapkor olyan torta és étel készül, amit az ünnepelt rendel. Ma a kinder bueno tortára esett a választás. Egyszer már készítettem sütinek és olyan finomnak találták, hogy mára is ez lett a kérés.


Kinder bueno torta

Hozzávalók:
6 db tojásfehérje
6 evők. cukor
1 evők. étolaj
2 evők. liszt
2 evők. zsemlemorzsa
1/ 2 csomag sütőpor
15 dkg vágott dió ( dió helyett mandulát használtam)
kb. 1/2 üveg mogyorókrém
háztartási keksz

Krém: 1/ 2 liter tej
6 db tojássárgája
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás puding
3 evők. liszt
10 dkg csokoládé
25 dkg margarin
2 dl tejszín

Elkészítés:
A 6 db tojásfehérjét a cukorral felverjük .Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és zsemlemorzsát. Tepsibe tesszük és megszórjuk a vágott dióval, majd megsütjük, a meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel.

Krém készítése : A tojássárgáját, a pudingport, a lisztet a fél literből egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk és a tojássárgás masszához öntjük és folyamatos keverés mellett besűrítjük. A krémet elfelezzük és egyik feléhez az olvasztott csokoládét adunk. A két krémet kihűtjük, a 25 dkg margarint simára keverjük, elfelezzük és a két, krémhez adjuk.

A tésztát megkenjük mogyorókrémmel, majd rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém, a tetejére a 2 dl tejszínből vert kemény habot tesszük.


Boldog Szülinapot Misó!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése