2009. július 3., péntek

Kráter szelet

Hétvégére kráter szeletet sütöttem.
Igy készül

Puding:

9 dl tejjel felfőzünk 2 csomag vaníliás pudingport, teszünk hozzá megfelelő mennyiségű cukrot . Hagyjuk kihűlni.

Tészta:

5 db tojás sárgája
1 vaníliás cukor
25 dkg kristálycukor
1 dl étolaj
1 dl tej
1 csomag sütőpor
25 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor +5 felvert tojás habja

Sütés:

Kikeverem a tészta összetevőit, kivajazott kilisztezett tepsibe simítom és vizes evőkanállal a pudingot a tepsi szélétől kezdve a tésztára szaggatom kb. fél evőkanálnyi gombócokban.
Lassan sütöm közepes fokozaton, hogy egyenletesen átsüljön a magas falú gáz tepsiben.

Tetejére:

1 nagy doboz tejföl
1csomag vaníliás cukor
4-5 evőkanál porcukor

Jól kikeverem és a sütőből kivett forró tészta tetejére kenem.
Ha kihűlt, a hűtőbe teszem, már egy óra múlva fogyasztható.



1 megjegyzés: