Mát több gasztroblogger megsütötte, különböző receptek szerint. Én a mézes változatot választottam
Előző este elkészítettem a tésztáját és 1 napot pihent a hütőben.
A hozzávalók:
200 gr méz
150 gr margarin
250 gr porcukor
3 tojás
1 tk szódabikarbóna
3 kanál mézes füszerkeverék ( Kotányi)
750 gr liszt
Kell még töltetlen keménycukorka, amit jó apróra összetörtem. Előszőr mozsárban próbáltam, de sokkal hatékonyabb volt konyharuhában a húsklopfolóval szétverni. Legalább jól kiadtam a mérgem... a posta ma se lopta be magát a szivembe. De minden jó, ha jó a vége, ugye Szepyke?
Köszönöm itt is a sok munkádat!
Feleztem az adagokat, mert szerintem ennyiből rengeteg lesz. A féladag is 2 tepsiben sült meg. A 3 tojás felét, 1 nagy és 1 kicsi oldotta meg (Még jó, hogy több méretű tojást vettem. Be vannak méretezve, akár nők)
S-XL
A családomnak üzenem, ne is pályázzanak rá Karácsonyig. Titkos helyen őrzöm.
Maradt valamennyi tészta.
Igy készült első mézeskalács fenyőfám, behavazva. Nem lett tökéletes, kicsit dől, kicsit vaskos, de az enyém.
Nagyon jól néz ki ez a süti.
VálaszTörlés