2009. május 2., szombat

Események

Fennforgások vannak nálunk. Ma tartottuk Timi névnapját, a többi titok....



Természetesen sütögettünk a grillen és mint mindig nagyon finomra sikerült. Ma görög salit készítettem mellé.


A torta toszkánai csokitorta anshlitól. A recept:
TOSZKÁNAI CSOKOLÁDÉTORTA
20 deka keserü csokoládé, 20 deka vaj, 10 deka liszt, 30 deka cukor, 6 tojás.
A sütöt 180°C-ra felfüteni, egy kerek, 26 cm-es átméröjü formát sütöpapírral kibélelni. A csokit, forró vízfürdöben, a vajjal együtt felolvasztani. Elektromos habverövel összekeverni a lisztet, cukrot, tojást, míg egy világosabb massza nem lesz. A felolvadt csokit óvatosan hozzákeverni, a formába önteni és kb. 35-45 percig sütni. A torta a tetején kemény, belül krémes. A felvágás elött, teljesen lehülni hagyni.alchri: barna cukorral is kitünö.

Figyelni kell a sütési időre, hogy belül tényleg puha maradjon. Gyors, egyszerűen elkészíthető és finom


Grillezett, gyümölccsel és fehércsokis öntettel tálaltam


Ebédutáni szieszta a vendégkutyival.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése