Bodzánál láttam meg a szezámos-mézes csirke receptjét. Egyből ki akartam próbálni, mert itthon még nem csináltam.
Kicsit leegyszerűsítettem, mert ő rizs és kukorica lisztet használt, de sima liszttel is nagyon jól sikerült.
Ahogy én csináltam.
Hozzávalók a tésztához. 2 tojásfehérje, 4 kanál liszt, 1 tk. sütőpor, 1 ek. balzsamecet, víz, olaj a sütéshez.
A mázhoz: 3 ek. méz, 3 ek. ketchup, 2 ek. szezámmag, kevés szójaszósz.
A mázhoz: 3 ek. méz, 3 ek. ketchup, 2 ek. szezámmag, kevés szójaszósz.
A csirkemell filét felkockáztam. citromlével, fokhagymával, chili pehellyel, olajjal bepácoltam és hűtőbe tettem.
A tojásfehérjéket kicsit felvertem, hozzáadtam a lisztet, sütőport, sót és vízzel, sűrűre kevertem. A mázhoz is összekevertem a hozzávalókat.
A csirkehúst a tésztában megforgattam és egyesével a forró olajba tettem. Amikor ropogósra sültek, egyből mentek a mázba.
A tojásfehérjéket kicsit felvertem, hozzáadtam a lisztet, sütőport, sót és vízzel, sűrűre kevertem. A mázhoz is összekevertem a hozzávalókat.
A csirkehúst a tésztában megforgattam és egyesével a forró olajba tettem. Amikor ropogósra sültek, egyből mentek a mázba.
Pirított, zöldséges-rizzsel és párolt káposztával egyszerűen isteni volt. Örülök, hogy rátaláltam a receptre, máskor is meg fogom csinálni.
Köszi Bodza!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése