2013. március 27., szerda

kutyapárna

 Ki kellett dobnom pár fekhelyet. Fogyóeszköz nálunk, a kutyákok gyorsan leamortizálják őket.
Régen megvettem a csili-vili, drága párnákat nekik, aztán a szívem szakadt meg, amikor szétkaparták és lyukasra rágták.
Már beérem a kevésbé mutatós de erős, kényelmes fekhelyekkel és ha találok valami jó ötletet, amit egyszerűen és gyorsan meg lehet varrni, az én amatőr varró tudásommal, akkor előkapom a varrógépet.
Most is ez történt. A facén remek szabásmintára akadtam, a turiban meg hozzávaló erős anyagra.
Ez most Giginek készült.

Előállítási költség:
Az anyag 450 Ft volt
A töltő szivacs  380 Ft




meózás


 Az enyém?

Pippó az első aki kipróbálja, bár nem igazán ő mérete

Úgy néz ki elég kényelmes



A szabásminta


Van még egy nagyon egyszerű ötlet, még varrógép se kell hozzá, csak olyan anyag ami nem foszlik, szivaccsal kibélelni és máris kész.
Ez szintén kutyapárna lesz nálam.




2013. március 25., hétfő

nyuszis kopogtató


Az alapot friss fűzfa ágból kötöttem, körbetekertem szalaggal. Rátűztem a tojásokat, a pet palackból készült pillangókat, masni a tetejére, végül a nyuszit középre ültettem. A mancsába kis virágokat raktam.



pet palackos pillangók

2013. március 24., vasárnap

paprika palánta



Valamelyik hétvégén a nagyobbikam ebédet főzött és köztudomású a családban, hogy a kisebbik szereti az erőset, de soha nem elég erős az, ami elé van téve, ezért most egy olyan paprikát vettek, ami a legerősebbek között van.
Már a felszeletelésénél, szem könnyezve  köhögve menekültünk a konyhából. Én meg se mertem kóstolni a  belőle készült szószt. Hoztam haza a magjából és kitettem száradni. Kesztyűbe kellett volna hozzányúlnom, mert hiába mostam többször is kezet utána, csípte a bőröm. Amikor meg véletlen mozdulattal az arcomhoz értem, akkor mát ott is csípett. Másnap reggel egy óvatlan  szemdörzsölésnél, a szememet égette.
 Ez a dög erős, kis duci paprika a Habanero. Na ennek a magjából nevelek palántát, és ha minden összejön, megoldódik az erős paprika kérdés.


2013. március 23., szombat

odú



Megérkezett a papeszok odúja és a sok szép meglepetés játék:-)
Hálás köszönet érte Mártinak!

Igaz, hogy azt terveztem áprilisban teszem fel, de mivel kalit nagytakarítást csinálok, meg megkapják az új játékokat, az odút is felszerelem, hadd szokják. Egyből úgyse esnek neki.
Aztán kíváncsian várom a fejleményeket.

2013. március 21., csütörtök

virágok pet palackból

A télies idő ellenére már virágokban gondolkodom. Bár úgy terveztem nem fogok palánta neveléssel vesződni,  de csak tele lett az ablakpárkány egy kis ilyen virággal, meg egy kis olyan virággal. Nem tudom mit csinálnak ezekkel a magokkal, de olyan erőszakosak, valahogy elérik, hogy a kosárba kerüljenek. Pedig csak  lemosó permetért mentem. És ha már virágmagot vetettem, akkor elfér még egy kis paradicsom meg paprika is az ablakban. A paprikáról még majd írok.
Minden szépen kikelt és növögetnek, várjuk a jó időt, hogy mehessenek e kertbe.

Pet palackból is virágokat készítettem, üveg és akril festékkel. Már körvonalazódik hol fogom felhasználni őket.







2013. március 14., csütörtök

Március közepe

Állítólag tavasz van....


2013. március 7., csütörtök

Majomkenyér




A recept Limarától van, mint általában minden kelt tészta, amit sütök. Másodszor készítettem el, most kicsit kevesebb rajta a fahéj és a cukor, de így is nyálcsorgató az illata.



2013. március 5., kedd

horgolt nyuszi


 Egy egyszerű horgolt nyuszi húsvétra.







2013. március 4., hétfő

Odú, fészek

Teljes bizonysággal itt a tavasz:-)
Csivitelnek a madarak, készülnek a fészek rakásra. Lassan leveszem az etetőket és most először teszek fel odúkat. 
Az első már el is készült, olyan Mekk Mesteres lett, de remélem a madarak nem a dizájnt nézik.  Az itthon fellelhető fa anyagból hoztam össze egy C típusú odút, ami rozsdás farkúaknak, vörösbegynek alkalmas a költésre. Mindkét példány látogatója a kertemnek.
A kis rozsdásak a tuja aljában nőttek fel, erről írtam is anno. Ezért a tuja sor szélére, a kerítés tetejére tettem fel, kíváncsi leszek, lesz-e lakója.
Szeretnék még egy A és B típusú odút valahova kihelyezni, csak ezekre különböző méretű lyukat kell fúrni , és az nekem nehézséget okoz. 


Azt hiszem, rendelni fogom a másik kettőt. A MME boltjában, vagy web áruházában megvásárolható mindenféle madárnak való fészek.
Ha valaki saját maga szeretné elkészíteni a kertjébe az odúkat, az alábbi linken megnézheti milyen fajták vannak és hogy kell összeeszkábálni őket.


A papagájok odújáról is lassan gondoskodnom kell. Voltam is több állatos üzletben, de egyik helyen se volt. Nem is értem, ilyen nagy városban, ahol lakom, miért nem találok.

De azért úgy néz ki mégis lesz Lolának és Maszatnak fészke, mert egy kedves törpés gazdi felajánlotta az övékét.