2012. december 30., vasárnap
Gasztro ajándék (mogyoró nugátos csoki pálca)
A forró csoki pálca kedves ajándék lehet, munkatársaknak, barátoknak, vagy bárkinek. Apró, de kedves és mind a mellett finom ajándék a konyhából.
Mindenképpen kell hozzá, valami eszköz amit beleszúrunk a csokiba, ez lehet orvosi spatula műanyag evőeszköz, jégkrém pálca, stb, ez lesz a keverő eszköz is egyben.
Aztán csoki, tej, ét, bármilyen, csak jó minőségű legyen. Lehet variálni az ízeket mogyorós nugáttal, én tettem bele még mézeskalács fűszert is, de nagyon sok variáció lehet, csak ízlés kérdése. Azt ne felejtsük el, tejben fog feloldódni.
Szükség van még kiöntő formára, ez lehet pici kiürült joghurtos pohár is.
Az enyémek orvosi spatulával készültek, ezekkel kezdtem. Túl egyszerűnek véltem a sima fa pálcát ezért párat étel festékkel beszíneztem és mindnek a végére tettem valami kis díszt.
Ezután összeolvasztottam a csokit a mogyoró nugáttal, vegyesen fele ét, fele tej csokit használtam.
Figyeljünk a csoki temperálására, hogy szép, fényes legyen amikor kivesszük a formából.
Kiadagoltam a kis pohárkákba, kicsit várni kell, had dermedjen és utána lehet a még puha, de nem folyós csokiba beledugni a pálcákat. Ilyenkor még tehetünk rá díszítést aztán tegyük hideg helyre, hogy teljesen megszilárduljon.
Óvatosan kiszedjük a formából és egyesével becsomagoljuk celofánba.
1 pohár forró tejben kevergetve gyorsan felolvad és isteni finom, igazi forró csokit ihat a megajándékozott.
2012. december 26., szerda
2012. december 9., vasárnap
2012. december 7., péntek
madarak kint és bent
A tél beköszöntével, szoktam a madáretetős fórumokat látogatni. Hasznos és jó tanácsokkal lehet gazdagodni.
Onnan hozott ötlet alapján készült el az új etetőm.
A fagyos időben sok kalóriára van szükségük a madaraknak, ezért kiváló energia forrás a zsíros tepertő számukra.
Állateleség boltban lehet kapni ipari tepertőt, azzal kell feltölteni a lyukacsos, drótból készült etetőt.
Mivel épp nem volt a bótósnak készleten, a beszerzési forrását adta meg, ahonnan 5 kilót bespájzoltam a télre.
Kiváló lehetőség ez azoknak, akik nem tudják naponta feltölteni az etetőt.
A tepertő napokig, akár egy hétig is kitart, attól függően, mennyi a éhes kosztos.
Nálam szotyi és cinke golyó is van még mellette kitéve. Mivel a tó befagyott, tettem ki itatót is, amit minden nap meleg vízzel feltöltök.
Ma már fürdőztek is a verebek benne.
És hát essék szó a benti a szárnyasokról is.
Köszönik jól vannak.
Rendszeresen készítek nekik új játékokat, aztán cserélgetem, hogy ne unják meg.
Még mindig a legjobb játék és rágni való a fűzfa ágból font karika
Onnan hozott ötlet alapján készült el az új etetőm.
A fagyos időben sok kalóriára van szükségük a madaraknak, ezért kiváló energia forrás a zsíros tepertő számukra.
Állateleség boltban lehet kapni ipari tepertőt, azzal kell feltölteni a lyukacsos, drótból készült etetőt.
Mivel épp nem volt a bótósnak készleten, a beszerzési forrását adta meg, ahonnan 5 kilót bespájzoltam a télre.
Kiváló lehetőség ez azoknak, akik nem tudják naponta feltölteni az etetőt.
A tepertő napokig, akár egy hétig is kitart, attól függően, mennyi a éhes kosztos.
egyből nagy sikert aratott
Ma már fürdőztek is a verebek benne.
És hát essék szó a benti a szárnyasokról is.
Köszönik jól vannak.
Rendszeresen készítek nekik új játékokat, aztán cserélgetem, hogy ne unják meg.
Még mindig a legjobb játék és rágni való a fűzfa ágból font karika
és a kedvenc csemegéjük
2012. december 6., csütörtök
2012. december 3., hétfő
2012. december 2., vasárnap
Belgische Rijsttaart (Belga rizstorta)
Advent első vasárnapjára belga életünk egyik kedvenc tortáját sütöttem.
Hasonló a mi rizsfelfújtunkhoz, csak sokkal krémesebb állagú. Már többször próbálkoztam itthon vele, de nem volt az igazi, aztán rájöttem, az ottani tej amiből készítik, sokkal dúsabb, szinte tejszínes.
Ezért, most fele tej, fele tejszínből csináltam és egyszerűen fantasztikus lágy, krémes lett.
Nagyon hamar elfogyott.
Hasonló a mi rizsfelfújtunkhoz, csak sokkal krémesebb állagú. Már többször próbálkoztam itthon vele, de nem volt az igazi, aztán rájöttem, az ottani tej amiből készítik, sokkal dúsabb, szinte tejszínes.
Ezért, most fele tej, fele tejszínből csináltam és egyszerűen fantasztikus lágy, krémes lett.
Nagyon hamar elfogyott.
2012. december 1., szombat
Adventi koszorú 2012
A hagyományostól kissé eltérő koszorút szerettem volna az idén készíteni, csak azt nem tudtam milyen is legyen.
Aztán pakolás közben kezembe kerültek a tengerpartról gyűjtött kagylók és csigák. Egyből beugrott, mediterrán jellegű adventi koszorúnk lesz. Fehér-kék-ezüst színekben. A kék, a tengert, a fehér a havat és kevés ezüst az ünnepélyességet jelképezi.
Aztán pakolás közben kezembe kerültek a tengerpartról gyűjtött kagylók és csigák. Egyből beugrott, mediterrán jellegű adventi koszorúnk lesz. Fehér-kék-ezüst színekben. A kék, a tengert, a fehér a havat és kevés ezüst az ünnepélyességet jelképezi.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)