2012. április 30., hétfő

Smarties torta Dugónak

Rendkívüli alkalomból készült ez a torta.
A kisebbikem, tél közepén született, a nagyobbikam nyáron. Amikor kicsik voltak, mindkettőnek volt szülinapi partija, sok gyerekkel.. Persze nyáron kint a kertben sok vizes játékkal, focival stb. A kicsinek meg télen csak a szobában tudtuk megrendezni. Mindig panaszkodott, hogy ő miért télen született, neki miért nem lehet kerti partija:-)
Az idén úgy alakult, nem volt lehetőség megtartani a szülinapját, mindig csak tolódott, míg aztán kitaláltuk, tartsunk egy közös kerti partit nyáron. Hát elég sokat kellett várnia rá...
A napokban aztán kiderült, úgy néz ki, megint külhon felé veszi az irányt, így a hosszú hétvégére beterveztük a szülinapot, grillezéssel, tortával,
Kigondoltuk milyen torta legyen és Timi elvállalta, megsüti neki. Mindenképpen valami kókuszosnak kellett lennie.
A végeredmény, kókuszos vaníliakrémmel töltött, smarties cukorral kirakott, igen mutatós torta.



...és nem csak szép, de finom is lett.





2012. április 29., vasárnap

Tavi élet

Reggel óta ívnak a halak.Ez magában már nem lenne érdekes, hiszen minden évben megteszik, nem egyszer, aztán jön a sok kis hal.
Eddig csak aranyhal szaporulat volt, de tavaly kiszedtem az összeset, csak az öreg, félszemű fátyolos maradt.
Hát ő a legerőszakosabb, a nála jóval nagyobb koi lányt zaklatja, megállás nélkül.Mi lesz ennek a vége:-))) Állítólag nem ívnak össze, aztán kitudja. mindenesetre én csak bajuszkás utódokat szeretnék.

Jó sok lebegő alga van, nem győzőm lehalászni, folyamatosan szedhetném.
Rengeteg a béka, kecskék, tavi, a kis piroshasu unkáknál picik is vannak. Elkezdődött a koncert is. Az éjjel kint voltam és érdekes, mert a szomszédban áriáznak rendesen. Lehet azért, mert jóval nagyobb tó és nagyon elhanyagolt, nem csinálnak vele semmit. Az enyémből néha visszaválaszol egy-egy.
Na ma kiküldte a gyerekeket a szomszéd asszony, szedjék össze a békákat, mert idegesíti őket, a hangoskodásuk. Persze, majd megvárják a kölköket a hálóval.... egyet sem tudtak kifogni.
Én a békáknak szurkoltam.-)))

2012. április 20., péntek



Ebben a várszerű házban szeretnék királylány lenni:-)

2012. április 19., csütörtök

2012. április 7., szombat

Kókusz golyó, húsvéti hangulatban

Pontosabban, nem is golyó, hanem tojás.
A kisebbikem kókusz golyó rajongó, de az egész család szereti, így kitaláltam, a húsvét jegyében, legyen a golyó tojásformájú és a kókusz reszelék, különböző színeket kapott.

2012. április 4., szerda

ami maradt... és ami nem

Sajnálattal vettem tudomásul, a kék és a sötétbordó hortenziám megadta magát, nem hajtottak ki.
A kéket kint felejtettem cserepestől, valószínű megfagyott, a bordó meg még túl kicsi volt, alig nőtt tavaly,nem bírta a telet.
Nem akar nekem ez a kék összejönni. Ezért most egy fehérrel vigasztaltam meg magam. De persze nem adom fel, még egy kéket biztos beszerzek.


A következő áldozat a fügém. Már tavaly befenyítettem, ha nem bírja a telet kivágom, na most már tőből se hajt. Ki kell találnom, mit ültessek a helyére.
Van még  egy lehetséges áldozat, de benne, még erősen bízom.
Tavas sorstársam Gomba küldött nekem, a saját maga akváriumban nevelgetett lila lotusából, szép kis gyökeres példányt. Pont akkor volt az a meleg idő, egyből betettem a tóba. Azért rákérdeztem hova is tegyem... eleve lehetett volna annyi eszem, a lotus meleg kedvelő, még túl hideg a víz neki. Így gyorsan átraktam egy vödörbe és nappal ha szép idő van kiteszem a napra, este meg beviszem. De szegény nem néz jól ki, lehet kinyírtam:-((( Annyira sajnálnám, régóta vágytam már rá.

Azt hiszem ennyi veszteséggel megúsztam a telet, minden más növényem él és virul.
Mindig aggódom a fenyőmért, mert nálunk homokos a talaj, hátha nem szereti, ezért rendszeresen tápoldatozom fenyőtáppal. Nagyon szépen hajt, ilyenkor különösen szép, rózsaszin hajtásokat hoz.



A cserepes és a kinti eper is virágzik.



A tavi növények is éledeznek





 cserepes árvácska csokor