2011. július 31., vasárnap

NYÁR TELEPITÉSE.....


██████████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ 33% KÉSZ.

Telepítés sikertelen. Hiba 404: Évszak nem található. Az évszakot amit keresel lehet, hogy eltávolították, megváltoztatták a nevét vagy átmenetileg nem érhető el Magyarországon.
Kérjük próbálkozz később...

2011. július 26., kedd

Hivatlan vendég

Reggel amikor a kutyákat engedtem ki, nagy meglepetésemre, egy béka volt az ajtóban ( egy kisebb varangy).Ahogy rongyoltak ki, Gigike egyik lábával rá is taposott szegényre, de nem zavartatta magát, elindult befele. Hoho kis pajtás, ide nem jössz - mondtam és a lábamat kitettem elé és azon gondolkodtam, mit kapjak gyorsan elő, amivel ki tudom rakni.
Erre fogta magát megfordult és elugrált. Csak néztem utána...aztán gyorsan becsuktam az ajtót, nehogy meggondolja magát.

2011. július 25., hétfő

Hova lett a nyár?

Ma már fáztam is...
Sehogy nem jó, egyszer túl meleg van, máskor túl hideg. Miért nem lehet állandóan 25 fok?
és nem csak nyáron, hanem egész évben. Tudnám élvezni:-)

Mai kedvencem:
Nálam is szinváltos a pinky winky és egyre sötétedik. Tetszik:-)

2011. július 24., vasárnap

Kontact grill

Tegnap felavattuk  a benti grill sütőt. Jó alkalom adódott, ünnepeltünk és ráadásul kint esett az eső.
Nagyon jó kis gép, csak bedugjuk a konnektorba, gyorsan felmelegszik és már lehet is beletenni a mindenféle húsokat, vagy bármit amit szeretnénk. Rácsukjuk a fedelét és szinte, percek alatt elkészül.

Ha nagyobb mennyiséget szeretnénk egyszerre sütni, akkor teljesen szétnyitható és a tetejével megnövelhető a felület. A lefolyó zsír, ötletesen egy tartóban összegyűlik és csak ki kell borítani. A tisztítása is roppant egyszerű.
Lehet benne még kenyeret pirítani, meleg szendvicset készíteni, szóval jó kis masina ez, szeretni fogja a család.


2011. július 23., szombat

Bentről

2+1vendég

2011. július 17., vasárnap

aszalni, de mit?

Olyan jó nekem, most kiskutyáék hoztak egy vödör sárgabarackot. Lesz belőle pite update formában és megy az aszalóba is belőle.
Hát ez az aszalás, még mindig rejtély számomra.

Kész lett a sárgadinnye, de nekem nagyon nem ízlik. Az íze és az illata intenzív, hiszen kiszáradt belőle a nedvesség, de semmi élvezet a száraz lapocskákat rágcsálni. Amúgy se vagyok oda a sárgadinnyéért, bezzeg a görög, az jöhet bármennyi.... most azon élek.
Üzletben már vásároltam  aszalt dinnyét, de az végül is, nem aszalvány, hanem kandírozott, ami ugye teljesen más műfaj. nem beszélve róla, kénezik, tartósítják és rengeteg cukor van benne. Azt elismerem, nagyon jól néznek ki és finomak is. Több helyen lehet kapni kimérve, télen sok félét vettem. Majd egyszer a kandírozást is ki kellene próbálni.

Ezért most a sárgabarackból, csak egy tálcát tettem a gépbe és felkészültem a legrosszabbra. De mi a jó módszer? Egyben, de úgy nem fér bele a gépbe... félbe, melyik fele kerüljön lefele? Jó kérdések... elindult a kisérletezés.

 Ha olyan  száraz kutyaszar lesz, mint a dinnye, nem fogok örülni.. Nagyon jó kezdés volt, a cseresznye és a meggy, prímán sikerült. Azóta is a kamrában sorakoznak.
Szepyvel kellene értekeznem ez ügyben, ő nagy aszaló, még kókuszt is aszalt.  Nem tudom, a barackkal hogy állhat?

2011. július 16., szombat

Büdöske a nagyra törő

Az ősszel büdöske magot ajánlott fel a kolléganőm. Nagy fejű, nagyra nő mondta. Köszönettel elfogadtam, szeretem a büdöskét, igénytelen, én is gyűjtöttem magot tavaly és most a fal mellett, vígan virágoznak.


Gondoltam, a kapott is hasonló lehet, legfeljebb magasabb lesz mint az enyém... Több helyre is szórtam, csak kissé későn, a garázsban elvesződött egy időre, a nagy zacskó mag - még most is van belőle nem kevés- Már a növekedésnél láttam, ez valami mutáns lehet, olyan vastag szárat növeszt, és csak nő és nő. Ez az első virágzó példány, már 90 centis és ráadásul a futó virágok között van a tartóban. Oda is szórtam pár magot. nem gondoltam, hogy óriás lesz belőle. Míg a muskátli, a lobélia és a többi szépen terjeszkedik, ez felfele tőr és hozza az új hajtásokat. Sajnálnám kivenni, így kikaróztam, hadd nőjőn, ameddig akar...Ha majd a tuja magasságát eléri, újra lefotózom


2011. július 15., péntek

Trüffel golyó

Elkészült az első, Oetkeres teszt édesség a trüffel golyók. Csak 2dl tejszín kellett hozzá és beledolgozni a port. Lehűteni és lehet formázni a golyókat. Ízre finom, de nekem kissé puha maradt, lehet azért mert nem vontam be csoki mázzal, ami van hozzá. Már nem volt kedvem, majd máskor használom fel a bevonót. Kakaó porban és színes cukorkában forgattam meg. Gyors vendégvárónak kitűnő egy kávé mellé, a Balatonra tartó beugrókat fogom megkínálni vele.

Gyümölcsözön

Annyira rendes barátaim vannak:-))) Az egyiktől nagy vödör sárgabarackot kaptam, a másiktól sárgadinnyéket.
A barackból anyu mamalekvárt főzött, a dinnyék pedig az aszalóban vannak. Nem is tudom,a sárgadinnye milyen lesz aszalva, de egy próbát megér.

2011. július 14., csütörtök

Nem gondoltam volna, hogy egyszer így fogok örülni, a hűs szellővel érkező lehűlésnek. Pedig aztán én birom a meleget, a napon is el vagyok, akármeddig, de csak 30fokig. Most már csak egy jó kis éjszakai eső kellene.

Hőség

Háát nem tudom, de ez a forróság, már nem embernek való, de a növények is iszonyúan szenvednek. Este alaposan locsolok, és másnap estére lógatják a fülüket. Még azt se mondhatom, hogy teljesen kiszáradnak, de teljesen átforrósodik a föld a tartókban. A füvem, totál kiszáradt, a rózsáim hiába hozzák a virágokat, szabályosan megsülnek a napon
Mára, újra rekord döntést jósolnak és úgy néz ki, meg is lesz.:-(((
Ezt már csak nyakig vízben lehet elviselni, de még ott is hőguta, vagy megsülés fenyeget.
Ha rá tudom venni magam, és nem fogy el az energiám a pihegésben, este egy mártózás a Velencei tóban, talán felüdülés lenne. Már ha a népek hazamennek és nem mindenki este akar csobbanva  lehűlni.
 Frissítőként, egy vicces élmény beszámoló... az esti fürdőzésről ugrott be
Évente egyszer vitorlást bérlünk a négyen, egy hétig fel alá krúzolunk betépve, szétázva Kenesétől Keszthelyig. 20.. nyarán, a sound első napján Badacsonyról fújódtunk Siófok felé, Gabika - a kontroll freak, kisebbségi komplexusos milliárdosjelölt - és egy liter pálinka irányítása alatt. Induláskor biztosak voltunk, hogy a fesztiválon töltjük az esténket, a kivitelezést pedig a problémamegoldó készségünkre bíztuk. Éjjel 11kor elhatároztuk, hogy belógunk. Gabika és én készülődni keztünk, a másik kettő bealudt.
Egyértelmű volt, hogy meztelenül kell kiúsznunk, lévén egyikünk sem akar egy csöpögő úszónadrággal a kezében csajozni, ezért nekiálltunk a nejlonzacskó keresésnek.  Kiderült hogy egy adag ruha légmentes lezárásához a rakodóponyva vastagságú kaisersesből három elég, szemben  a 8 tescossal.  A homófóbiánkat felpuhító pálinkakör után egyszál f..ban ugrottunk neki a 150 méteres lopakodásnak. A törökfürdőflash két perc alatt elmúlt, így elismerően konstatáltuk, hogy 20..re se lettünk buzik.
Félút környékén kezdtük unni a zacskós kutyaúszást, amikor hirtelen erős fénycsóva pásztázott rajtunk végig, majd egy 500 lovas Volvo-motor hangja duruzsolt fel a fényforrás irányából. Megzavarodva próbáltuk eldönteni, hogy milyen fajta szopás elé nézünk. Amikor a közeledő csónak oldalán feltűnt a "rendőrség" felirat, sejteni kezdtük, hogy deep throat lesz. De egyelőre nyugalmunkat megőrizve, az ”éjszaka meztelenül, nejlonzacskóval a kezében fürdőző fiúpár” tipikus álcáját öltöttük magunkra. A hajóból kiszóló vízirendőr néhány egyszerű keresztkérdéssel lerántotta rólunk az ártatlanság leplét, aztán megdöbbenésünkre felszólított, hogy azonnal másszunk ki a hajóra. Ekkor mangaszemekkel, szinte könyörögve bevallottam, hogy meztelenek vagyunk, amire rávágta, hogy egyikük sem buzi, nem fognak seggbe...ni, úgyhogy csak másszunk ki a hajóra serényen. Farkunkat a rendőrségi motorcsónakhoz dörzsölve kikászálódtunk, amit a két rendőr olyan fapofával nézett végig, mintha mi lennénk ma nyolcadik részeg, meztelen, zacsizós fiúpár, akit kiszednek a vízből.
Leültünk a hajó két oldalára. Gabika kisebbségi komplexusához híven fedezékként használta ruhás zsákját, míg én a vesztesek fölényes hanyagságával dőltem hátra az egyébként kényelmes párnázaton. A vallatás mindössze a "Ti mi a faszt csináltok itt?" kérdésből állt, amire mi azonnal bevallottunk mindent, majd hozzátettem, hogy elment tőle a kedvünk, visszaúsznánk szívesen a hajóra, vagy akárhová. Kis csönd után a minket kitessékelő vízőr az éjszakai fürdőzés veszélyeire kezdte felhívni a figyelmemet, majd kiderült, hogy kilenc fesztiválozót keresnek, akik Füredre indultak vizibiciklivel. Ezután fogvatartónk megkérdezte, hogy továbbra is ki akarunk-e menni. Mivel semmilyen jelentős változás nem történt a progressive house iránt érzett vonzalmamban, azt mondtam, hogy igen.Felbőgtek a motorok, a hajónk pedig elindult a part felé.  Ahogy közeledtünk, úgy pörögtek agyamban az emberi természet mocskának irodalmi ábrázolásai. Kerestem a csónakunk kegyetlen diktátorához legjobban illőt, de nem találtam megfelelő idézetet arra, aki képes meztelenül átadni az In-kalosoknak két faszit, akik belógni készültek az általuk védett fesztiválra. Elképzeltem, ahogy csupaszon végigvezetnek a parttól a bejáratig, jobb esetben csak kiröhögnek és megdobálnak, rosszabb esetben megvernek. Gabika ekkor már az ájulás szélén volt. Ahogy haladtunk a part felé, a kormányos kikapcsolta a motorokat és leoltotta a hajólámpát. Nyílván azért, hogy hosszabb legyen a szenvedésünk és nagyobb a meglepetés. Majd a parttól 30 méterre félrefordította a hajót és megálltunk. Ó bazdmeg, gondoltam, most még utoljára felhívja a jogkövető magatartásra a figyelmünket, aztán a vadállatok elé vet minket. Ehelyett annyit mondott, hogy ennél közelebb nem visz, mert akkor kiszúrnak minket. Balról ússzunk be, mert ott a bokroktól nem látnak a biztonságiak. A megdöbbenéstől csak egy idióta vigyorra futotta mindkettőnktől, majd beugrottunk, a többi már gyerekjáték volt. A parton két csaj mellet öltöztünk fel, akik előszőr perverz visziszőrnyeknek gondoltak minket, aztán a sztorink hallatán egyből belénk zúgtak. Zamárdi vízirendőröknek pedig elutaltam az egyszázalékomat.

2011. július 13., szerda

Csomag

Oetkeres csomagot hozott a postás megint.
Van venne, különböző ízű fagyi por, trüffelgolyó csokiöntettel.
Nem vagyok a zacskós dolgok híve, de ezt a trüffelt egyből kipróbálom, úgyse sütök semmit mostanában, még a tűzhely környékére sem megyek. Aztán van még banános pudingpor, amit átpasszolok a messzi gyerekemnek, ő szereti csak a banános édességeket és valami féle zebra puding, aminek még utána kell néznem a leírásban, hogy is lesz csíkos

A múltkori pakkban is jó cuccok voltak, a krémes por és az étcsokis puding, meglepő sikert aratott.

2011. július 12., kedd

Még mindig a rozsdás család

Hajnalban, szinte még sötét volt, arra ébredtem, hallom a rozsdásékat a kertben. Tegnap este még kilenckor is zajlott az élet náluk. Hihetetlen mennyi energiájuk van ezeknek a kis madaraknak, mekkora szülői ösztön hajtja őket, kora reggeltől késő estig, folyamatosan repkednek, nevelik, etetik az utódokat.

Valahol a közelben lehetett a fészkük....
A melegre való tekintettel, ma jeges kávéval kezdtem a napot és figyeltem őket. Most a tó körül cserregett a nagy, valahol ott volt a kicsi. Még Pippot meg is akarta ijeszteni, tudta nélkül, túl közel ment a kicsihez.
Egyszer csak megláttam, a kerítés tetején gubbasztott a fióka


Néha mellészállt a mama, vagy papa, kitudja és hívogatta. Egyszer csak fogta magát és elrepült a szomszéd ház tetejére.


Megnyugtató, hogy már, ilyen ügyesen repül.

2011. július 11., hétfő

kis rozsdás

Hangos madár cserregésre figyeltem fel, gyorsan betereltem a kutyákokat, hogy nyugodtam megnézzem mi történik odakint.
Egy kis rozsdafarkú röpködött izgatottan, többször leszállt a földre is és csipogott, cserregett. Akkor már gondoltam, hogy a fiókát keresi , hívogatja. Blog társaktól tanultam, hogy a rozsda fiókák, kirepülnek a fészekből, amikor még nem tudnak jól repülni és a szülők, tovább etetik őket, akár a földön is  Ennek a madárkának is ott volt a bogár a csőrében, a kicsit kereste vele. Nagyon kíváncsi lettem, vajon hol lehet, vagy egyáltalán él-e még, a talaj nem valami biztonságos hely, egy kis madárnak.
Szépen meglapultam és kifigyeltem őket, géppel kezemben.
Olyan jó érzés volt amikor egymásra találtak, gyors csicsergés váltás és már huss, el is repült a szülő, én meg közelebb mentem megnézni a bébi rozsdást.

Ha nem olyan hangos a mama, nem is gondoltam volna, hogy ott lapul a fióka a tuja alatt.
Nagyon bízom benned, nőj meg kismadár és gyere vissza télen az etetőre!

2011. július 10., vasárnap

tavaztam volna ha....

Tegnap este, amikor kissé alább szállt a hőség, már csak 34 fok volt, nekiálltam elkezdeni kicsit megrendezni a tavat, mert úgy terveztem vasárnap, lesz a rózsa ritkítás és a halászat.
Felvettem a kerti gumi papucsot, azt amelyiknek zárt az eleje és bemerészkedtem a 30centis vízbe. Már akkor voltak fenntartásaim, mert a békák pont elkezdték az esti jövés-menést. Nem félek én tőlük, csak ne közelítsenek:-)
Meglepődtem milyen meleg a sekély víz, ezért már egész nap és éjjel is megy a csobogó.
Szépen szedegettem kifele a leveleket, áthelyeztem pár növényt is, de folyton azzal foglalkoztam, mi van a lábam körül, mert persze a halak jöttek, csiklandozták a bokám, Aztán a kis unkák is kiváncsiskodtak, de végül azt tett be, amikor egy tavi belekapszkodott a papucsomba. Egyből ki és ennyi volt részemről...valahogy nem szeretem, ha békák birizgálják a lábam.
Már van önkéntesem, aki dalolva megy a vízbe és szereti, ha csipkedik:-)))
A nagy takarítást viszont elnapoltam, ebben a melegben nem dolgozunk, a halaknak is békét hagyunk, inkább csobbanunk egyet a Nagy Tóban. Remélem a vízi élőlények békén hagynak....

Szanki pár nem túl jó fotó neked,  a tieidról:-) sajnos a tóalma nem hajtott ki, nagyon sajnálom, mert olyan szép volt tavaly.

a sárga eleven szülő, hatalmas leveleivel

fehér uszonyos, gyönyörűség





 ő a legszebb


2011. július 9., szombat

Meggydzsem


Ezt a dzsemet tavaly készítettem, de csak most vettem elő, mert elfogyott a mamalekvárja. Már említettem, lekvárban, nálunk anyukám főzte barack lekvár a sztár. Általában azért nyúlunk a polcra előszór, hiába van ott többféle lekvár.
Ma reggel ráesett a választás és nem bántam meg. hihetetlen finom, egyszerűen tökéletes. Nem túl édes, a meggy szemek szinte egyben vannak és szétolvad az ember szájában.
Dzsemfix-el készült, csak pár üveggel van belőle, szerintem  hamar el fog fogyni.

2011. július 8., péntek

Könyv és film

Megint egy tök jó film sorozatra találtak az enyéim. 10 részt lehetett letölteni, a többi, majd csak jövőre indul.
A sorozat címe: Game of  Thrones  
A gyerekek megnézték, és mivel ismerik az ízlésem, nekem is ajánlották, hogy olyan jó, nem lehet abbahagyni ...és tényleg izgalmas, néhol kissé barbár, kosztümös film .... többet nem írok róla:-)

Aztán ma, könyvet kerestem a neten és hoppá, rátaláltam, mint regény
George R. R. Martin
Trónok harca 
a Tűz és Jég dalának első könyve
Szintén letölthető és ami a lényeg,  4  hosszú kötetből áll a sorozat, a Trónok harca, csak az első.
Nagyon jó, most egy darabig el leszek látva olvasnivalóval. Kár, hogy nem a film megnézése előtt találtam rá,de mire kijönnek a következő részek addigra elolvasom mind a 4 könyvet

2011. július 4., hétfő

Golgota


Rengeteg a bimbó és ma kinyílt két virág a golgotán. Napok óta figyelem, mert úgy gondoltam, kíváncsiságból beporzom a virágot, hátha lesz belőle gyümölcs. Valahogy így kellene kinéznie. Igaz nem lesz ehető, még ha sikerrel járok is, de mutatós a termése.

fotó: google

Ecsettel felvittem a virágport a bibére és várom az eredményt. A belotti is bimbós, annál is beporzok  majd egyet.

Jövőre valahogy másként fogom kirakni őket, mert teljesen összenőtt a két fajta, ennyire azért nem akartam, hogy keveredjenek.

2011. július 3., vasárnap

Júliusi képek

Szinte hihetetlen, már július van...
Egyre több a virágzó növény, de még messze nincs a csúcson kert.













Megint eljött az idő, neki kell esni a tónak. Annyira elszaporodott a tavirózsa, szinte belepte az egész felszínt, ritkítani kell és a rengeteg kishaltól is megszabadulok. Sőt valószínű az összes aranyhalat kiszedem, mert így nem lesznek pici koik. Összeívnak az aranyhalakkal és mindig mintás aranyhal lesz az eredmény, egyik sem lett bajszos.Nagyon sajnálnám őket, némelyik olyan szép és úgy a szívemhez nőttek, épp ezért, ezt még jól meggondolom, csak az a baj, olyan szaporák, minden évben miattuk kell leengedni a vizet, hogy kitudjuk fogni őket.  Túl kicsi az én tavam, ennyi halhoz.
Teljesen meglepődtem, amikor észrevettem egy fehér tavirózsát, a többi között. 2 éve vettem , letettem és semmi, már lemondtam róla, biztos nem tetszett neki, hogy egyből lekerült 120 ra. Már azon gondolkodtam még egy fehéret szerzek a sárga és a rózsaszín mellé. Erre megjelent és annyira örülök neki. Jó lenne abból a lazac színűből is, ami a szomszédnak van. Csak át kéne menni és kiszedni belőle. Szerintem ahhoz már a csákány is kevés lenne, olyan rizómái lehetnek, évek óta nem nyúltak hozzá, csak tervezgetik. Olyan szép színű, csak hát nem lehetek telhetetlen, egyszerűen nincs elég helyem hozzá, Dupla ekkora tavat szeretnék, akkor kiélhetném magam :-)



 A sok növénytől viszont kristály tiszta a víz.